Vi skal altid videreuddanne os, samtidigt med at vi afprøver de ting, vi har lært i virkeligheden. Så her er mine anbefalinger til materiale, der kan bringe en videre i klimakampen.

Bøgerne kan findes på biblioteket, og ellers så kan du finde dem med hjælp af min guide her.

Sociale bevægelser

This is an uprising (Mark og Paul Engler)

En bog om hvordan man skaber de bedste forudsætninger i et oprør, med udgangspunkt i en masse eksempler. God grundsten for ikke-voldelige kampagner.

How we win (George Lakey)

En bog med relativt hands-on strategiske overvejelser og gode anekdoter fra forskellige kampe i USA.

Hegemony How-To (Jonathan Matthew Smucker)

En fortælling om hvordan politik og sociale bevægelser er rodede, og vi ikke må trække os tilbage sammen med ligesindede. Og en stor pointe om at vi skal gå efter magten og så fordele den selvfølgelig.

Rules for revolutionaries (Becky Bond & Zack Exley)

En masse tips fra dem der planlagde den meget frivilligt drevne kampagne for Bernie Sanders, i staterne der ikke blev prioriteret højt af kampagneledelsen.

Designing the Revolution (Roger Hallam)

Podcast hvor Roger Hallams fortæller om sit nyeste bud på, hvordan en kampagne, der kan skabe en revolution, konkret skal designes nu, og hvilke større tanker der lægger bag.

Common sense for the 21st century (Roger Hallam)

Roger Hallam præsenterer, hvordan samfundsforandring sker nu og hurtigt. Meget udgangspunktet for Extinction Rebellion.

This is not a drill (Extinction Rebellion)

Tekster om det ene og det andet fra Extinction Rebellion. God at læse hvis man har brug for en bog, der kan sætte en i gang.

Andre emner

The Divide (Jason Hickel)

Fortæller om global ulighed og hvordan det, på trods af at vi får fortalt at det går bedre med fattigdom, relativt set ikke går den rigtige vej. Derudover er der et opgør med velgørenhed.

Tæm eliten - fra magtelite til borgerting (Andreas Møller Mulvad, Christoph Ellersgaard og Anton Grau Larsen)

En forklaring af hvordan borgerting kan forbedre vores demokrati, og hvad det indebærer. Derudover også en forklaring af demokratiserede virksomheder.

Nonviolent Communication (Marshall Rosenberg)

En introduktion til ikke-voldelig-kommunikation der fungerer godt som udgangspunkt til at løse konflikter, på en måde der opbygger og ikke bare bliver et kompromis. Meget inspirerende.

Malcolm X (Malcolm X og Alex Haley)

En selvbiografi af Malcolm X der lærer en meget om at stå ved sig selv, samtidig med at navigere i svært terræn.

Som gjaldt det livet (Jørgen Steen Nielsen)

Bogen er en præsentation af klimakrisens alvor, og dens sammenhæng med social ulighed. Der bliver beskrevet, hvordan klimakrisen uundgåeligt fører til problemer som flygtningekriser, og hvordan man ikke kan løse den ene krise uden den anden.