Her er mine anbefalinger omkring tech. Jeg er ikke en ekspert, men jeg har lyttet til nogle der er kloge på det. Jeg har valgt nogle programmer og løsninger der i grove træk er open source og brugervenlige.

Grundlæggende

Styresystem: Kubuntu

  • På min computer har jeg installeret et GNU/Linux styresystem. Det er et alternativ til Windows der er ejet af Microsoft. Der findes mange forskellige GNU/Linux styresystemer, som er mere eller mindre kompromisløse ift. om softwaren er 100% open source eller ej. Kubuntu er et styresystem der er relativt ligetil, og minder meget om Windows.

Beskedtjeneste: Signal

  • Signal er smart fordi det er krypteret, brugervenligt og kan downloades både på pc og på telefon.

VPN: Mullvad

Mobilabonnement: GreenSpeak

  • Et firma der laver relativt billige abonnementer, og vidst nok har den samme timeløn allesammen, og donerer overskuddet til forskellige NGO’er som man som kunde kan stemme om

Flere programmer og ressourcer

E-bogslæser

  • Jeg anbefaler at købe en e-bogslæser brugt. Når man har vænnet sig til det, kan man på libgen, skaffe mange gratis bøger, der ikke er på de danske biblioteker. Bemærk at det er en blanding, af tekster der lovligt kan hentes og piratkopierede tekster.

Grafisk design: Inkscape

  • Bemærk at Inkscape kun kan bruges til design der skal bruges på skærme. Hvis man vil lave noget der skal printes, er Scribus anbefalet. Ofte vil forskellen ikke være vigtig, men ved nogle farver er det tydeligt.

Printdesign: Scribus

Billederedigering: GIMP

Videoredigering: kdenlive