Opskriften passer til cirka tre personer, hvis der også er lidt salat til. Velbekomme:)

Ingredienser

Til dejen

  • 250g hvedemel
  • 1/4 pakke gær
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 160 ml lunkent vand
  • 2 spsk neutral olie
  • (Alternativt kan man købe en dej)

Til fyldet

  • 700 gram upillede løg
  • 200g tofu
  • 200 ml vegansk fløde
  • Timian
  • Salt og peber
  • evt 100 gram vegansk ost

Fremgangsmåde

Dejen:

  1. Hæld mel, salt og sukker i en skål og lav en fordybning i skålen
  2. Opløs gæren i vandet
  3. Hæld vandet ned i fordybningen, og bland det stille og roligt sammen
  4. Hæld olien til
  5. Ælt dejen i 5-8 minutter

Fyldet:

  1. Pil løgene og skær dem i ringe
  2. Steg løgene til de bliver glasklare med salt i 5-8 min i en stor pande
  3. Skær tofuen i små tern
  4. Steg tofuen til den bliver gylden og sprød med rigeligt salt
  5. Hæld tofuen over til løgene og tilsæt fløden
  6. Tilsæt timiam og smag til med salt og peber

Tærten:

  1. Forvarm ovnen på 160 grader varmluft
  2. Find en rund form på ca 26cm diameter
  3. Fedt den ind eller læg bagepapir i den
  4. Læg dejen ud i formen og hæld fyldet i
  5. Hæld evt. vegansk ost over
  6. Bag tærten i ovnen i 40 minutter. Pensl evt. skorperne med olivenolie de sidste fem minutter for en gylden skorpe.
  7. Lad den køle af og dekorér med friske løg og persille

Opskriften er en dansk oversættelse af denne tyske opskrift.