Opskriften passer til cirka tre personer, hvis der også er lidt salat til. Velbekomme:)
Ingredienser
Til dejen
- 250g hvedemel
- 1/4 pakke gær
- 1 spsk salt
- 1 tsk sukker
- 160 ml lunkent vand
- 2 spsk neutral olie
- (Alternativt kan man købe en dej)
Til fyldet
- 700 gram upillede løg
- 200g tofu
- 200 ml vegansk fløde
- Timian
- Salt og peber
- evt 100 gram vegansk ost
Fremgangsmåde
Dejen:
- Hæld mel, salt og sukker i en skål og lav en fordybning i skålen
- Opløs gæren i vandet
- Hæld vandet ned i fordybningen, og bland det stille og roligt sammen
- Hæld olien til
- Ælt dejen i 5-8 minutter
Fyldet:
- Pil løgene og skær dem i ringe
- Steg løgene til de bliver glasklare med salt i 5-8 min i en stor pande
- Skær tofuen i små tern
- Steg tofuen til den bliver gylden og sprød med rigeligt salt
- Hæld tofuen over til løgene og tilsæt fløden
- Tilsæt timiam og smag til med salt og peber
Tærten:
- Forvarm ovnen på 160 grader varmluft
- Find en rund form på ca 26cm diameter
- Fedt den ind eller læg bagepapir i den
- Læg dejen ud i formen og hæld fyldet i
- Hæld evt. vegansk ost over
- Bag tærten i ovnen i 40 minutter. Pensl evt. skorperne med olivenolie de sidste fem minutter for en gylden skorpe.
- Lad den køle af og dekorér med friske løg og persille
Opskriften er en dansk oversættelse af denne tyske opskrift.