Ingredienser Knödel per person:
- 4 tørre boller. 1-4 dage gamle eller fra frostdisken.
- Havremælk
- 1/2 Løg
- Persille
Svampesovs
- Svampe
- Løg
- Vegansk fløde
Fremgangsmåde
- Skær det tørre brød i skiver af 3-5 mm og hæld det i en stor skål.
- Hæld salt til brødet.
- Varm havremælken op på 30-40 grader og hæld det til brødet. Mængden kommer an på hvor tørt brøddet er. Dejen skal ikke blive for tør.
- Ælt det hele godt igennem med hænderne
- Skær løgene i små tern og steg let i olie. De skal ikke være brune.
- Tilføj persille til panden og hælde det hele over til brødet.
- Ælt det hele igen. Åbn hånden og klem dejen gennem fingrene ved at du lukke hånden.
- Vent i 20-40 minutter.
- Skær løgene til sovsen og steg dem i en pande.
- Skær svampene og hæld dem til løgene.
- Hæld fløde til og smag til med salt og peber.
- Hvis dejen er for fast, så hæld noget mere mælk over.
- Fyld en gryde med rigeligt saltvand.
- Dyp hænderne i koldt vand og form knödelerne og lad dem glide forsigtigt ned i det kogende vand.
- Vent til knödelerne stiger op til overfladen
- Afhængigt af størrelsen kan de tages ud af vandet med det samme, eller ligge lidt mere.