Ingredienser Knödel per person:

  • 4 tørre boller. 1-4 dage gamle eller fra frostdisken.
  • Havremælk
  • 1/2 Løg
  • Persille

Svampesovs

  • Svampe
  • Løg
  • Vegansk fløde

Fremgangsmåde

  1. Skær det tørre brød i skiver af 3-5 mm og hæld det i en stor skål.
  2. Hæld salt til brødet.
  3. Varm havremælken op på 30-40 grader og hæld det til brødet. Mængden kommer an på hvor tørt brøddet er. Dejen skal ikke blive for tør.
  4. Ælt det hele godt igennem med hænderne
  5. Skær løgene i små tern og steg let i olie. De skal ikke være brune.
  6. Tilføj persille til panden og hælde det hele over til brødet.
  7. Ælt det hele igen. Åbn hånden og klem dejen gennem fingrene ved at du lukke hånden.
  8. Vent i 20-40 minutter.
  9. Skær løgene til sovsen og steg dem i en pande.
  10. Skær svampene og hæld dem til løgene.
  11. Hæld fløde til og smag til med salt og peber.
  12. Hvis dejen er for fast, så hæld noget mere mælk over.
  13. Fyld en gryde med rigeligt saltvand.
  14. Dyp hænderne i koldt vand og form knödelerne og lad dem glide forsigtigt ned i det kogende vand.
  15. Vent til knödelerne stiger op til overfladen
  16. Afhængigt af størrelsen kan de tages ud af vandet med det samme, eller ligge lidt mere.