Ingredienser

  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk ingefær, frisk, fintrevet
  • 3 tsk karry, medium
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 0,50 spsk stødt koriander
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 200 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Varm olien i en stor gryde ved middelvarme og tilsæt hvidløg og ingefær og rør rundt i 1 minut.

Tilsæt herefter karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager og svits krydderierne af i et minuts tid under omrøring.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater.

Lad det simre under låg i 30-45 minutter. Rør jævnligt i gryden og tilsæt eventuelt lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis den bliver for fast. Smag til med salt og server retten i dybe skåle med koriander på toppen.